ENGLISH
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Moderálási Elvek

A Mini Club Hungary honlapjának Fórumán az írás és olvasás lehetőségét mindenki számára biztosítjuk, témakörét nem korlátozzuk, közérdekű, magán és szakmai jellegű hozzászólásokra egyaránt mód van.

A topic (téma) indítás azonnal megtörténik, de a moderátor adminisztrációs felületen végzett engedélyezésével válik láthatóvá a felületen. Ha a hozzászólás a moderátor megítélése szerint nem igényel új topicot, mert az tematikailag belepasszol egy már meglévőbe, úgy a hozzászólás a szerző megjelenítésével automatikusan a már működő topicba kerül. Mindezt azért, hogy ne legyen korlátlan számú topic.


A közzétenni szánt információkat előzetesen nem ellenőrizzük. Végzünk viszont ún. moderálást (a nem kívánt üzenetek formai és tartalmi szempontok szerinti utólagos kiszűrését). A moderátor töröl minden olyan hozzászólást, más web-oldalakra mutató csatolást, amely:

 • vulgáris, alpári nyelvezetű, a jó ízlést sértő, személyeskedő, fenyegető hangnemű, vagy más módon a kulturált társalgást akadályozó hozzászólás 
 • politikai agressziót, pártpolitikai agitációt foglal magában,
 • bármilyen etnikai, faji, vallási kisebbséget sért, vagy becsmérel,
 • nemzeteket, nemzeti jelképeket sért vagy gyaláz, tiltott jelképeket tartalmaz,
 • természeti, történelmi, tudományos, kulturális értékeket durván ócsáról,
 • jelenlegi, vagy korábbi közjogi méltóságainkat súlyosan sérti vagy gyalázza,
 • gyűlöletkeltésre bármilyen formában alkalmas,
 • rágalmazó, becsületsértő, kegyeletsértő, rémhírterjesztő, közveszéllyel fenyeget stb.
 • mások személyiségi jogait (jóhírnév, becsület, emberi méltóság stb.) sérti,
 • mások személyes adatait az érintett hozzájárulása nélkül közli,
 • szerzői jogot sért,
 • reklámot, hirdetést tartalmaz,
 • bármely más, jogszabálysértő információt hordoz, illetve jogsértésre szólít fel, vagy arra való jelentkezést tartalmaz,
 • a honlap, illetve a Fórum üzemeltetőjével, szerkesztőjével, moderátorával foglalkozik.

A honlap szerkesztésével, működésével kapcsolatos véleménycserére a "KAPCSOLAT" menüpont alatt van lehetőség.

A felhasználók valódi nevükön vagy tetszőleges álnéven, becenéven (nick) jelentkezhetnek be a Fórumba. Előzetes figyelmeztetés nélkül törlünk azonban minden olyan felhasználót, akinek felhasználói neve a fenti kitételek bármelyikét kimeríti, vagy tévesen azonosítható más valós személlyel. A hamisított, bitorolt, más felhasználóéval összetéveszthető nick-ek is törlésre kerülnek.

Csak a hozzászóló kérésére végzünk javítást a már elmentett hozzászólásokban. Eltávolítjuk az ismételt (flood) hozzászólást, függetlenül attól, hogy az szándékos vagy véletlen. A törölt hozzászólásokra érkező válaszok abban az esetben maradnak fent a fórumon, amennyiben mondanivalójuk a törölt hozzászólás hiányában is érthető.

Törlünk minden, a fórum technikai működését, vagy annak rendeltetésszerű használatát akadályozó, romboló hozzászólást. Így például: a szöveg nélküli hozzászólásokat, a bemásolt nagyméretű képeket (>200kB), fájlokat, a letöltést akadályozó vagy lényegesen lassító csatolásokat ("linkek"), képeket, programokat, a JAVA-alkalmazásokat, automatikusan induló file-letöltéseket, átirányításokat.

A moderálást a honlap domain név tulajdonosa és üzemeltetője által megbízott felelős szerkesztő végzi. A Moderátor a hozzászólások tartalmával kapcsolatban szubjektív véleményt nem nyilvánít. Törlést - a fenti elvekre hivatkozással - végez.

Belépés


Név:


Jelszó:


Regisztráció

Szavazás

Milyen kütyün keresztül olvasod a honlapunkat?
szavazás állása és régi szavazások