ENGLISH
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Évadnyitó Találkozó - 2018.03.23.

A 2018-as Évadnyitó Találkozónak a Dél-Baranya megyei fürdőváros, Harkány adott otthont. A rutinosak már ebéd környékén megérkeztek a szállásnak helyet adó Dráva Kempingbe, majd a szomszédos Hotel wellness részlegében múlatták az időt a svédasztalos vacsoráig. A Club csapatához újabb tagok csatlakoztak (részben helyi erők, részben frissen vásárolt járművek tulajdonosai), és voltak igazoltan távollévők is, így mindenképpen volt téma.

A szombati reggeli után a közeli Siklósra látogatott a közel 25 Mini. Az autóink varázsa, és a Club vezetőségének közbenjárása az évszázados műemlék udvarát is megnyitotta számunkra. A várban több csoportra szakadva megismertük a történelmi emlékeket, többféle kiállításon művelődhettünk, vagy a metsző szélben fotózhattuk a teraszról elénk táruló panorámát. A vállalkozó kedvűek kipróbálhatták magukat középkori lovagként vagy várkisasszonyként is. A vidék borászai, felismerve a közös boldogulás könnyebbségét, „egyesületet” hoztak létre, a fehér kankalin fémjelezte címkékről ismerhetjük meg az oltalom alá eső nemes nedűket – ezt a bor múzeumban tudhattuk meg. A tudástól „megrészegülve” elkocsikáztunk Beremendre az ország legdélebbi pontját jelző emlékhelyhez. Itt a helyi marhagulya nagy örömére Öcsi Minije a kommunikációs korlátokat is áthidalta. A minket kísérő beremendi motoros egyesület és Sipőcz Ádi invitálására meglátogattuk a Megbékélés Kápolnáját. Itt szomjunkat-éhségünket vendégszeretettel csillapítva (saját termelésű pálinkával és PI-vízzel) meghallgattuk a hely történetét, cseppkőbarlangostul, Csonka hegyestül. Maga a Kápolna a szomszéd oldalon a kilencvenes években zajló szerb-horvát háborúnak állít emléket. Szársomlyó mellett elautózva rendőri felvezetéssel visszamentünk a terehegyi tavaszköszöntő fesztiválra. Harkányban ez már negyedik alkalommal zajlik, az időjárás ezúttal nem volt kegyes, hiszen csak pár fok volt, viszont szépen felsorakozva klubos nyereményekért a legszebb Minire szavazhattak a megjelent helyi kicsik és nagyok. A szervezőknek hála, egy hangulatos pincében pedig egy kiadós babgulyásra is lehetőséget kaptunk – így a közgyűlésen mindenki jóllakottan hallgatta a vezetőség beszámolóját és terveit az idei évre. Az este folyamán szinte az egész csapat a wellnessben múlatta az időt, majd a svédasztalos vacsora után a díjazott autók gazdái is minőségi borokban részesültek Gitta Gábor, a tavaszköszöntő főszervezőjének jóvoltából. Ahogy már máskor is, Öcsi bikája volt a legnépszerűbb, Metzger Blue Bulletja lett a második, míg Gyárfás Baltimore-ja a bronzos.

Vasárnap reggel az óraátállítás és a Forma 1 futam miatt nehezen indult a nap. Az egyesület egy része a harkányi gyógyfürdőbe csobbant át, volt, aki a villányi borvidék felé vette az irányt, ki Pécsen szellőzött egyet, mások pedig családi rendezvények miatt nyomták tövig a gázt.

- Szalay Iván -

Belépés


Név:


Jelszó:


Regisztráció

Szavazás

Milyen kütyün keresztül olvasod a honlapunkat?
szavazás állása és régi szavazások